Apa yang anda akan capai selepas meyertai kursus Asas-Asas Penulisan dan Perbualan BI saya?

Jika anda tertanya-tanya apakah yang dapat anda capai selepas menghadiri Kursus Asas-Asas Penulisan dan Perbualan bahasa Inggeris saya yang akan bermula pada 10hb March di Putrajaya dan 11hb di Sunway, maka ini jawapannnya.

Anda akan dapat:-

1. Mengeja dengan betul dan tepat dari segi tatabahasa bahasa Inggeris seperti penammbahan -s, -es, -ies, -ves dan sebagainya dalam pembentukan Kata Nama Majmuk atau Plural Nouns.

2. Membuat ayat dalam struktur yang betul tatabahasanya dan mudah difahami oleh orang lain seperti penggunaan am,is,are,awa,were,have, has dan had yang betul.Susunan ayat yang betul dan tidak mengikut susunan ayat bahasa Melayu.

3. Pemilihan perkataan2 yang betul seperti bila anda perlu gunakan stength, strong, strengthen dan bila pula perlu menggunakan had? Anda juga tahu bila anda perlu gunakan angry, angrier dan angriest dan anda tahu kenapa good=baik tetapi lebih baik bukannya ‘gooder’ tetapi ‘better’.

4. Anda juga akan menyebut perkataan-perkataan bahasa Inggeris dengan betul samaada mengikut sebutan British English mahupun American English dengan menggunakan Phonetic spelling.

5. Anda akan merasa lebih yakin bila berkomunikasi dalam bahasa Inggeris kerana anda akan sudah tahu susunan ayat yang betul, struktur ayat yg betul, pilihan perkataan yang betul dan juga sebutan yang betul

6. Anda juga boleh menyemak sendiri kerja2 anda sebelum dihantar kepada boss anda kerana anda akan diajar teknik2 penyemakan tatabahasa dalam bahasa Inggeris seperti Teknik 3W’s yang dicipta sendiri oleh saya di mana anda perlu sentiasa menyemak WHEN atau masa dan WHAT/WHEN dari aspek Subject dalam bahasa Inggeris.

Jika anda berminat menyertai Kursus Asas-Asas Penulisan dan Perbualan bahasa Inggeris saya yang akan bermula pada 10hb March di Putrajaya dan 11hb di Sunway sila hubungi saya di 019-3090711 atau di cikgutuition@yahoo.com

Regards

Cikgu Yusoff

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s