Dapatkan Manual Lengkap Tatabahasa bahasa Inggeris pada RM190 sahaja!

Nota – Kulit manual adalah sebagai contoh sahaja.Kulit sebenar ialah hard cover dengan title embossed on the cover.

Jika anda tercari-cari satu buku rujukan yang lengkap dan komprehensid tentang tatabahasa bahasa Inggeris dan penerangannya dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu maka inilah buku rujukan yang anda cari-cari itu.Manual ini bersaiz A4 dan setebal 580 muka!

Spesifikasi Manual saya ini:-

1. Saiz – A4
2. Kualiti kertas – 80g
3. Cover – HArdcover yang tahan lasak seperti cover untuk org buat thesis tu.
4. Colour – Black and white and colour.
5. Kandungan Manual – seperti berikut

Syllabus Fundamental of English Grammar
1. Pengenalan

1.1 Petua-petua untuk cepat mahir dalam bahasa Inggeris

2. Penggunaan efektif dictionary, thesaurus, grammar books dan idiom dictionary

2.1 Apa yang ada dalam kamus dan bagaimana nak menggunakannya dengan efektif.
2.2 Penggunaan thesaurus untuk meningkatkan vocabulary dengan cepat

3. Penggunaan Noun dalam bahasa Inggeris.

3.1 Function of a noun -Fungsi penggunaan nouns
3.2 Count in nouns – Countable dan uncountable nouns
3.3 How to use Plural and Singular Nouns?
3.4 Spelling of plural nouns – Cara mengeja Plural Nouns dengan betul
3.5 Subject Verb Agreement – Penggunaan nouns dengan auxiliary verb
seperti am/is/are, was/were, do/does/did, have/has/had.
3.6 Possessive Nouns – Bagaimana untuk menggunakan possessive nouns
untuk menunjukkan pemilikan dengan penggunaan apostrophe s (‘s) atau
apostrophe (‘) sahaja.
3.7 Collective nouns – Collective nouns untuk bilangan nouns yang banyak

4. Fungsi dan penggunaan pronouns yang betul

4.1 Functions of pronoun -Macam mana menggunakan pronouns dengan tepat
4.2 Singular pronouns and Plural pronouns – Apa itu singular
pronouns dan plural pronouns?
4.3 Subject pronouns – Apa itu subject pronoun dan fungsinya dalam ayat?
4.4 Object pronoun – Apa itu Object pronoun dan kaitannya dengan
Subject Pronoun?
4.5 Possessive pronoun – Penggunaan possessive pronouns seperti mine,
yours, hers dan sebagainya untuk menunjukkan pemilikan.
4.6 Reflexive pronouns – Cara yang betul untuk menggunakan reflexive
pronouns seperti myself, herself, ourselves dan sebagainya.
4.7 Demonstrative pronouns – Penggunaan demonstrative pronouns
seperti this/these dan that/those untuk menunjukkan nouns.
4.8 Indefinite pronouns – Penggunaan indefinite pronouns seperti
everyone, each dan sebagainya.

5. Adjectives

5.1 What is adjective? -Apa itu adjective?
5.2 Characteristics of an adjective – Ciri-ciri adjective
5.3 Adjectives of quality – Apa itu Adjectives of quality dan
bagaimana nak gunanya.?
5.4 Adjectives of quantity – Apa itu adjectives of quantity dan
bagaimana nak gunanya.?
5.5 Possessive adjectives – untuk menunjukkan pemilikan dan
perbezaanya dengan possessive pronouns.
5.6 Positive, comparative and superlative adjectives – Penggunaan
positive, comparative dan superlative adjectives seperti tall, taller
dan tallest untuk menunjukkan perbandngan.

6. Verb

6.1 Verb function – Fungsi verb dalam bahasa Inggeris
6.2 What is Verb TO BE?
6.3 Usage of am, is, are, was dan were in Verb To BE
6.4 Present tense, Past tense and Future tense – Konsep present
tense, past tense dan future tense dalam menggunakan verb TO BE
6.5 Bentuk2 verb TO BE untuk ayat positif, ayat nafi dan pertanyaan.
6.6 Penggunaan Verb TO BE

7. Pengenalan kepada Verb
7.1 Apa itu Verb
7.2 Jenis-jenis Verb
7.3 Progressive Verb, Non Progressive Verb dan Mixed Verb
7.4 The verb tenses
7.5 Simple present tense
7.6 Present progressive tense
7.7 Simple Past tense
7.8 Simple Future tense
7.9 Present Perfect tense
7.10 Past progressive tense
7.11 Future progressive tense
7.12 Past Perfect tense
7.13 Present Perfect tense

7.14 Future Perfect tense
7.12 Past Perfect progressive tense
7.13 Present Perfect progressive tense

7.14 Future Perfect progressive tense
7.15 Passive Verb tenses

Hubungi saya di cikgutuition@yahoo.com jika berminat.

Like FB page saya untuk artikel2 bahasa Inggeris percuma di Cikgu Yusoff’s English.

Cikgu Yusoff
019-3090711

Advertisements

7 senaman paling efektif untuk menurunkan berat badan

7 Most Effective Exercises

Pakar-pakar berkata tidak ada rahsia ajaib dalam senaman: Hasil yang anda akan mendapat apa yang anda usahakan. Itu tidak bermakna anda perlu bekerja selama berjam-jam setiap hari. Ia hanya bermakna anda perlu bekerja lebih bijak. Bagaimanapun, pakar-pakar bersetuju bahawa tidak semua latihan itu sama. Ada yang hanya lebih cekap daripada yang lain,sama ada mereka mensasarkan pelbagai kumpulan otot, sesuai untuk pelbagai tahap kecergasan, atau membantu anda membakar kalori lebih berkesan.

Jadi apakah latihan terbaik? Kami memberi soalanini kepada empat pakar kecergasan dan menyusun senarai kegemaran mereka.

1.Berjalan.

Sebarang program senaman mesti membabitkan senaman kardiovaskular yang boleh menguatkan jantung dan membakar kalori. Senaman berjalan adalah sesuatu yang boleh anda lakukan di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa, dengan peralatan cuma sepasang kasut yang baik. Ia bukan hanya untuk mereka yang baru memulakansenaman sahaja: Bahkan mereka yang sudah cergas juga boleh mendapatkan manfaat yangbaik daripada berjalan. “Kitaran berjalan kaki laju boleh membakar sehingga 500 kalori sejam,” kata Robert Gotlin, DO, pengarah pemulihan ortopedik dan sukan di Pusat Perubatan Beth Israel di New York. Ini kerana ia mengambil pembakaran 3,500 kalori untuk menurunkan setengah kilogram, anda boleh kehilangan setengah kilogram bagi setiap tujuh jam anda berjalan, jikaanda tidak berbuat apa-apa yang lain. Jangan terus mulakan senaman jalan kakianda terus ke berjalan sejam sehari. Menurut Richard Kapas, jurucakap Majlis Amerika pada Latihan, kata harus bermula dengan berjalan lima hingga -10 minitpada satu masa, secara beransur-ansur bergerak sehingga sekurang-kurangnya 30minit setiap sesi. “Jangan tambah lebih daripada lima minit pada satu masa,” katanya.

2.Latihan pelbagai kelajuan.

Sama ada anda baru mula bersenam atau veteran senaman, pejalan atau penari aerobik, menambah latihan pelbagai kelajuan kepada senaman kardiovaskular anda akan meningkatkan tahap kecergasan anda dan membantu anda menurunkan berat badan. “Mengubah kelajuan anda sepanjang sesi senaman merangsang sistem aerobik untuk menyesuaikan diri,” kata Kapas. “Lebihtinggi aerobik anda, lebih tinggi kapasiti anda untuk membakar kalori.”Cara untuk melakukannya adalah dengan meningkatkan intensiti atau kadar bagisatu atau dua minit, kemudian kembali untuk mana-mana sahaja dari dua hingga-10 minit (bergantung kepada berapa lama senaman jumlah anda akan menjadi, dan berapa banyak masa yang anda perlu untuk memulihkan). Teruskan melakukan ini sepanjang senaman.

-akan disambung-

Mulakan diet anda dibulan puasa ini.Dapatkan pakej diet dua minggu dan turunkan berat badan anda dalam 4-8kg!Hubungi saya segera di 0193090711 atau di cikgutuition@yahoo.com

Hubungi wakil-wakil saya di kawasan berikut untuk pembelian terus:-

1. Ampang,Keramat,Cheras, Kuala Lumpur – Raja Azli Raja Sulaiman di 0132366536

2. Pulau Pinang – Saudara Ahmad Zaki Zubit di 019-4433703

3. Jalan Bukit Bintang,Jalan Raja Chulan,Pudu, Jalan TAR, Jalan Raja Laut .Puan Noor Rohani di 0162388774

Peluang menjana pendapatan dengan New Image

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selepas berdiet selama 4 bulan dan berjaya menurunkan berat hampir 21 kilogram dengan diet rendah-karbohidrat dan tinggi-protin bersama-sama dengan produk-produk dari, saya ingin mencari rakan perniagaan untuk sama-sama maju dengan group MHMW saya atau group My Health My Wealth saya ini.Apakah kelebihan anda menyertai group MHMW ini?

Dengan modal awal cuma RM390 anda akan dapat dua tin AlphalipidSd2 bernilai RM360 dan keahlian New Image bernilai RM60.Anda sudah jimat RM30 dan anda akan terus boleh menjual produk-produk New Image terutamanya produk-produk kesihatan dan pelansingan badan seperti Alpha Lipid Sd2 dan Alpha Lipid Lifeline.Produk ini banyak mendapat sambutan di kalangan rakyat Malaysia yang menghadapi masalah berat badan dan juga kesihatan.

Sila layari laman web saya di www.http://imejbaru.wordpress.com/ dan Like FB page saya di http://www.facebook.com/ImejBaruAnda

1. Sokongan padu dari MHMW dari segi:-

i. Manfaat produk dan penggunaan produk
ii. Strategi pemasaran produk

iii. Penggunaan Facebook,blog dan Yahoogroups dalam pemasaran

iv. Latihan-latihan perniagaan percuma

v. Perkongsian dalam iklan-iklan di majalah-majalah dan akhbar pada kos rendah

vi. Perkongsian pembelian flyers mengikut kuantiti yang diperlukan sahaja

vii. Penggunaan pusat latihan percuma/sewa murah di Leisure Commerce Square, Sunway atau penggunaan pusat latihan di HQ New Image di Mid Valley.

viii. Promosi percuma melalui blog http://www.knowledgecentre.wordpress.com yang mendapat sekitar 4,000 hits sebulan dan juga promosi percuma di http://www.imejbaru.worpress.com. Jumlah hits sekarang ini 320,000 hits!

ix. Promosi percuma melalui yahoogroups saya yang mempunyai 12,000 ahli

x. Promosi percuma di Facebook saya

2. Kelebihan perniagaan dengan New Image

i. Produk Halal dan berkualiti tinggi dari New Zealand

ii. Produk yang terbukti berkesan bila digunakan dengan betul.

iii. Tidak perlu simpan stok.Cuma order stock bila anda pembelian.Jadi anda akan meminimakan kos anda.Tak jual anda tak rugi.

iv. Produk yang dijamin selamat dan saya sendiri telah menjalankan pemeriksaan darah selepas 4 bulan menggunakan produk diet New Image dan semua organ2 dalam keadaan sihat dan tahap kolestrol yang sihat.Boleh lihat keputusan ujian darah saya di http://imejbaru.wordpress.com/2012/06/26/berdiet-dan-kurus-tanpa-menjejaskan-kesihatan-anda/

iv. Pelbagai produk untuk pelbagai kegunaan seperti:-

1. Penurunan berat badan AlphalipidSd2 dan Sd2

2. Kesihatan Fibremax, Alphalipid Lifeline, Aloe Vera Drinking Gel, Co-Enzyme CoQ10, K29 Energy Plus

3. Kecantikan Produk-produk Bio-Rejuv

4. Otomobil Powerpill – Diesel dan PowerPill FE-3

Saya ingin mencari dua wakil bagi setiap kawasan yang dinyatakan dibawah.Kawasan-kawasan ini untuk tujuan promosi bersama sahaja.Maknanya kalau saya iklankan produk-produk New Image nanti saya akan letakkan nama anda nombor hp anda dibawah kawasan anda.

Bagaimanapun anda bebas membuat promosi di mana-mana kawasan yang anda suka. Ini untuk menggalakkan persaingan sihat di kalangan rakan niaga.Anda juga boleh bekerjasama dengan rakan-rakan niaga yang lain.

Kuala Lumpur:
Sentul / Kepong/ Jalan Ipoh Tinggal 1 kekosongan
Keramat / Wangsa Maju / Hulu Kelang Tinggal 1 kekosongan
Bangsar / KL Sentral / Pantai Dalam Tinggal 1 kekosongan
Cheras/ Hulu Langat / Sg. Besi/ Bandar Tun Razak
Kg. Baru/ Setapak / Bukit Bintang / Jalan Tuanku Abdul Rahman / Chow Kit Tinggal 1 kekosongan

SELANGOR:
Petaling Jaya / Kelana Jaya – Tinggal 1 kekosongan
Subang Jaya / USJ / Puchong / Saujana Putra –
Shah Alam / Bukit Jelutong / Kota Kemuning / Setia Alam
Klang dan Banting – Tinggal 1 kekosongan
Rawang / Bukit Beruntung / Bukit Sentosa
Sg. Buloh / Damansara Damai / Sri Damansara / Kota Damansara Tinggal 1 kekosongan
Selayang / Gombak / Batu Caves / Taman Melati
Kajang / Bangi / Semenyih -Tinggal 1 kekosongan
Putrajaya / Serdang / Balakong – Tinggal 1 kekosongan
Nilai dan Sepang- Tinggal 1 kekosongan
Ampang / Pandan Jaya / Pandan Indah Tinggal 1 kekosongan
Dengkil / Saujana Putra / Taman Warisan / Bandar Baru Salak Tinggi / Sg. Merab Tinggal 1 kekosongan

MELAKA
Seluruh Melaka Tinggal 1 kekosongan

NEGERI SEMBILAN
Seluruh Negeri Sembilan Tinggal 1 kekosongan

JOHOR
Segamat / Kluang / Mersing / Endau / Kota Tinggi
Kulaijaya / Johor Bahru / Pasir Gudang – 1 kekosongan
Pontian / Batu Pahat / Muar / Ledang

PERAK
Batang Padang Tg. Malim / Slim River / Bidor Tinggal 1 kekosongan
Perak Tengah Tapah / Teluk Intan / Kampar / Gopeng
Ipoh Tinggal 1 kekosongan
Perak Utara Kuala Kangsar / Sungai Siput / Taiping / Bagan Serai

PULAU PINANG
Seluruh Pulau Pinang Tinggal 1 kekosongan

KEDAH
Seluruh Kedah Tinggal 1 kekosongan

PERLIS
Seluruh Perlis Tinggal 1 kekosongan
PAHANG
Seluruh Pahang Tinggal1 kekosongan
TERENGGANU
Seluruh Terengganu Tinggal 1 kekosongan
KELANTAN
Seluruh Kelantan Tinggal 1 kekosongan
SARAWAK
Seluruh Sarawak
SABAH
Seluruh Sabah

Jika berminat, sila hubungi saya segera. Berapa potensi keuntungan? Saya baru aktif jual bulan ini dan untung hampir RM3,000

Yusoff
0193090711

Alpha Lipid Lifeline untuk kesihatan dan perkembangan minda anak-anak

http://www.imejbaru.wordpress.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Jika anda tercari-cari produk yang boleh membantu kesihatan anda sekeluarga dan juga pada masa yang sama boleh membantu perkembangan minda anak-anak anda terutamanya yang sedang bersekolah maka Alpha Lipid Lifeline lah produk yang anda cari-cari itu.

Alpha Lipid juga mengandungi komponen bioaktif yang sgt banyak yg telah menunjukkan kesan kesan; pemusnahan bacteria di dalam salur makanan (bermula dari dalam mulut sehingga ke bahagian dubur), kesan perlindungan ke atas hati, memperbaiki daya ingatan, dan mengurangkan symptom depresi/tekanan.

Antibodi semulajadi dalam Alpha Lipid Colostrum ini telah dibuktikan secara klinikal bahawa ia berkesan terhadap pelbagai jenis pathogen (kuman/bakteria pembawa penyakit).Kolostrum tidak mempunyai kesan negatif tetapi hanya ada kesan positif iaitu melindungi dan meningkatkan sistem imun kita.

Kandungan Khasiat Susu Kolostrum

1. Vitamin A- Untuk kesihatan mata.
2. Vitamin B12- Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
3. Vitamin B6- Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
4. Vitamin B1- Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
5. Vitamin B2- Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
6. Vitamin B3- Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
7. Vitamin C- Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
8. Vitamin D- Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.
9. Vitamin E- Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.Ia memperbaiki peredaran darah yang mana perlu untuk memperbaiki tisu.Ia juga memelihara pembekuan darah yang normal dan melakukan penyembuhan dan mengurangkan parut.

Alpha Lipid Lifeline™ Produk Kesihatan yang unggul selamat, tidak bertoksik dan tidak berallergik. Ia kaya dengan bahan pemulih penyakit. Mengandungi Probiotik bakteria normal di saluran usus. Lactobacilli & Acidophilus menghalang cirit birit dan masalah usus.

Selain itu ia juga mengandungi Vitamins & Minerals yang penting untuk penjanaan tenaga & kesihatan membantu proses penghadaman. Memperbaiki tisu dan sel badan serta mengekalkan kesihatan. Mengandungi kalsium tambahan untuk tulang dan gigi dan juga kolostrum antibodi tambahan dari punca semulajadi. Ia adalah pemakanan semulajadi yang selamat sesuai untuk semua peringkat umur.

Bagaimana Untuk Mengambilnya

1. Alpha Lipid dibekalkan dalam bentuk serbuk/powder
2. Ambil 1 1/2 sudu yang dibekalkan dan dicampur dengan air sejuk/mineral
3. Boleh Dicampur dengan Susu,Jus atau Air Biasa
4. Elok dibuat sebagai Ais Krim Smoothies
5. Sebaik-baiknya Ambil Sewaktu Perut Kosong (Sebelum sarapan pagi)
6. Campur dan Goncang dengan “Shaker” secara melintang
7.Guna Cawan yang ada penutup dan ada tulisan sukatan air
8.Sebaik-baiknya minum sebelum sarapan Pagi semasa perut kosong
9. Dilarang menggunakan air suam atau air panas

Proses Pemulihan

Kolostrum Alphalipid merupakan makanan tambahan bukan toksik,tidak alergik dan tidak bertindak balas dengan makanan tambahan lain.Walau bagaimanapun sesetengah orang akan mengalami beberapa reaksi atau tindak balas sementara dalam proses pemulihan yang positif:

1. Mengantuk dan keletihan-proses penggantian tisu-tisu badan yang disebabkan penyakit.

2. Berpeluh,demam dan sakit kepala-proses peningkatan kadar metabolisme dalam badan akibat daripada pembuangan toksik melalui saluran perkumuhan.

3. Gatal,kerap buang air kecil atau besar-Proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul seperti metabolit logam berat dan lain-lain bahan yang tidak diperlukan oleh badan.

4. Sakit perut, sakit otot, loya dan denyutan jantung yang laju-Proses penyembuhan dan penyimpanan sel-sel baru.

Banyak lagi kelebihan yang ada pada Susu Kolostrum Alpha Lipid ini.Nasihat saya,anda boleh baca apa jua artikal atau penerangan,tetapi tidak sama dengan merasa kesan kebaikannya setelah meminum susu kolostrum alpha lipid.

Hubungi saya jika anda ingin dapatkan Alpha Lipid Lifeline ini untuk membantu kesihatan anda.Setin boleh tahan sebulan dan ianya menjimatkan!

TIPS – Nak mahir dengan cepat ke lambat dalam bahasa Inggeris anda?


http://www.facebook.com/pages/Cikgu-Yusoffs-English

http://www.imejbaru.wordpress.com/

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua

Untuk mahir dalam BI,ada dua aspek penting yang perlu anda tanya diri anda sendiri iaitu:-

1. Nak mahir dalam waktu yang singkat?

2. Nak mahir dalam masa yang terdekat tapi tak terlalu urgent.?

Jawapan kepada dua persoalan di atas ialah:

1. Jika nak mahir dalam masa yang singkat anda perlu:-

i. Join mana2 kelas BI yang formal

ii. Kena beli buku2 rujukan BI, kamus BI yang baik, buku2 latihan BI

iii. Betul2 komited untuk belajar dan mengulangkaji sendiri.

iv. Senantiasa mencari masa untuk belajar dan membaca bahan2 dalam BI

v. Sanggup berkorban wang ringgit dan tenaga dan masa anda

2. Jika anda tidak terlalu terdesak untuk mahir dalam BIdalam masa yang terdekat anda boleh:-

i. Beli bahan2 rujukan BI secara berperingkat.

ii. Amalkan membaca bahan2 BI yang ringan2 seperti akhbar, majalah

iii. Sesekali baca dan ulangkaji BI

iv. Sesekali attend kursus2 jangka pendek BI

Jadi apakah jalan atau langkah2 yang perlu anda ambil bergantung kepada apa yang anda mahu dan bila anda mahukannya. Itu sahaja dan sebenarnya penyelesaiannya amat mudah kalau anda fikir2 kan tentang nya..

Kursus Asas-Asas Komunikasi bahasa Inggeris akan bermula pada 1hb September depan di Precint 16,Putrajaya dan2hb September di Sunway.Kursus 3 jam seminggu selama 7 minggu.

Yuran biasa RM550 tp daftar bulan ini dan yuran RM490.Daftar dua orang dan yuran cuma RM450.Daftar dengan deposit cuma RM100 dan ini merupakan sebahagian daripada yuran anda.

Cikgu Yusoff
0193090711

Cara Mudah untuk turunkan berat badan dan lebih kurus dengan New Image

Dalam pengambilan produk New Image untuk penurunan berat badan samaada Slim Diet 2 atau Alpha Lipid Sd2, anda perlu amalkan pemakanan yang sihat yang rendah karbohidrat dan tinggi protin.Menurut web http://library.thinkquest.org/ amalan diet ini juga sesuai untuk mereka yang pernag mangalami maslaah jantung.

Tidak seperti banyak diet, Diet Atkins adalah perubahan dalam gaya hidup pemakanan yang lengkap. Melalui penggunaan empat fasa sepanjang masa kehidupan individu, Diet Atkins memberi manfaat kepada seluruh badan. Kaedah baru ini kehilangan berat badan dan faedah kesihatan sedang dikaji oleh ramai.


Fasa 1: Fasa Permulaan

Penggunaan karbohidrat dalam pemakanan kita adalah sehingga maksimum 20 gram setiap hari. Karbohidrat yang dimakan berasal terutamanya daripada salad dan sayur-sayuran bukan berkanji.

Fasa 2: Fasa Penurunan Berat Berterusan

Karbohidrat ditambah secara perlahan-lahan kepada diet harian kita. Karbohidrat ini datang daripada makanan nutrien-padat dan kaya dengan serat. 25 gram dimakan pada setiap hari untuk minggu pertama, 30 gram untuk minggu akan datang dan seterusnya sehingga penurunan berat badan tidak lagi berlaku. 5 gram kemudian ditolak dari pengambilan harian anda untuk mengekalkan berat badan secara berterusan.

Fasa 3: Fasa pengekalan berat badan

Peralihan daripada kehilangan berat badan ke fasa pengekalan berat badan dilakukan dengan meningkatkan pengambilan karbohidrat harian dalam kenaikan 10 gram setiap minggu sehingga kehilangan berat badan secara beransur-ansur sangat dikekalkan.

Fasa 4: Penyelenggaraan Sepanjang Hayat

Pengambilan karbohidrat masih dikawal untuk memastikan pengekalan berat badan dan tabiat makan yang sihat. “Gaya hidup ini adalah asas untuk kesihatan yang lebih baik seumur hidup.”

Dapatkan panduan pemakanan yang sihat dan berkesan dengan percuma dengan pembelian apa-apa produk New Image dengan saya.Ketahui rahsia saya berjaya menurunkan berat badan saya sebanyak 21 kilogram dalam masa cuma 4 bulan!

Dapatkan tawaran istimewa untuk pakej dua tin dan 4 tin daripada saya!

Pakej business partner pada kos permulaan cuma RM740 sahaja dan anda berpeluang menjana keuntungan seperti saya yang dapat untung dalam RM3,000 selepas 3 bulan menjadi ahli.

Hubungi saya di 0193090711.

Yusoff

Kursus Intensif Asas-Asas Perbualan untuk Kerjaya dan MUET Julai ini

As Salam dan Salam Sejahtera semua

Cikgu akan mulakan Kursus Intensif Asas-Asas Perbualan bahasa Inggeris itu yang akan berjalan selama 3 hari bermula 8hb Julai di Kompleks Kejiranan Precint 16, Jalan P16G,Putrajaya.

Maklumat lanjut Kursus:-

Tempat – Bilik Mesyuarat 1,Kompleks Kejiranan Precint 16, Jalan P16G,Putrajaya.

Tempoh kursus – 3 minggu iaitu kelas pada 8/7, 14/7 dan 15/7.

Masa – 9 pagi – 12 thari pada 8/7

12.30 -3.30 pada 14/7

9 pagi – 12 thari pada 15/7

Kursus 30% teori dan 70% praktikal/latihan perbualan.

Kandungan kursus :-

1. Penggunaan phonetic spelling untuk sebutan perkataan2 bahasa Inggeris yg betul.

2. Latihan penggunaan phonetic spelling. – reverse technique.

3. Teknik public speaking.

4. Latihan public speaking individu.

5. Teknik conversation starter.

6. Latihan berkumpulan penggunaan teknik Conversation starter.

7. Presentation techniques using MsPowerpoint.

8. Latihan individu – Presenting using MS Powerpoint.

9. Teknik bercakap dalam mesyuarat/perbincangan

10. Latihan berkumpulan – Latihan bercakap dlm mesyuarat/perbincangan

Yuran cuma RM220 seorang.Kursus ditempat lain sekitar RM800-900 sehari!

Hubungi cikgu di 0193090711 atau di cikgutuition@yahoo.com.

Cara mudah turunkan berat badan anda – Ketahui kandungan nutrisi

Gunakan cadangan kandungan nutrisi harian ini untuk membantu anda dalam diet harian anda dalam usaha anda untuk menurunkan berat badan anda dengan mudah.Perhatikan yang pengambilan karbohidrat yang di cadangkan untuk sehari cuma 300gram sahaja.Semangkuk nasi sudah 40 gram karbohidrat.
Dengan diet AlphalipidSd2 kami cuma ambil sekitar 35g karbo sahaja sehari dan ini akan membuatkan badan kita membakar lemak-lemak yang sedia ada dalam badan kita terutamanya di bahagian muka, tengkuk,perut dan pinggul. Itulah sebabnya AlphalipidSd2 mampu menurunkan berat badan kita sekitar 3-5 kilo seminggu dengan selamat!

Berdiet dengan AlphalipidSd2 menggunakan pendekatan saintifik yang selamat tanpa perlu berlapar. Sistem diet AlphalipidSd2 bukannya untuk menggantikan makanan anda tetapi digunakan dengan makanan anda tiga kali sehari dan mempercepatkan pembakaran lemak2 dalam badan anda.

Jangan makan sebarangan ya.Pastikan anda tahu berapakah jumlah kalori, karbohidrat dan sebagainya.Sebagai contoh, tak ramai yang tahu seulas durian tu mempunyai 27.9g karbohidrat dan 453kcal! Bayangkan kalau anda makan 10 ulas!

Semangkuk nasi mempunyai 40g karbohidrat dan jika anda makan 6 mangkuk sehari dah 240g.Belum dicampur dengan karbo dari makanan2 lain yang anda ambil.Apa2 lebihan karbohidrat anda ditukar oleh badan kepada lemak.Jangan jadi macam saya dulu2 main makan sahaja tanpa sedar kesan kepada badan.Nasib baik cuma kena gout sahaja dan tiada penyakit2 lain yang datang.

Jika anda ingin turunkan berat badan anda dengan mudah sekitar 3-5kg, boleh hubungi cikgu Yusoff di 0193090711.