Jimat sehingga RM120 untuk Kursus Asas bahasa Inggeris Sept ini!

As Salam dan Salam Sejahtera semua

JIMAT sehingga RM120 untuk yuran kursus Asas-Asas Komunikasi bahasa Inggeris September ini!

Yuran biasa kursus ialah RM550

Daftar seorang dan yuran cuma RM490 dan jimat RM60!

Daftar dua orang dan yuran cuma RM450 dan jimat RM90!

Daftar tiga orang dan yuran cuma RM430 dan jimat RM120!

Berikut adalah butir-butir lanjut tentang kursus tersebut

1. Tarikh kursus -Mula 1hb September di Putrajaya dan 2hb September di Sunway.

2. Masa kelas – 9 a.m. – 12 p.m. setiap Sabtu di Putrajaya dan setiap Ahad di Sunway

3. Tempoh kelas – 7 minggu

4. Lokasi Kelas – Kompleks Kejiranan Precint 16, Jalan P16G, Putrajaya. dan Leisure Commerce Square, jalan PJS 8/9, Sunway (berdepan kilang Freescale dan sebelah Stesyen Komuter Setia Jaya)

Syllabus Fundamental of English Grammar
1. Pengenalan

1.1 Petua-petua untuk cepat mahir dalam bahasa Inggeris

2. Penggunaan efektif dictionary, thesaurus, grammar books dan idiom dictionary

2.1 Apa yang ada dalam kamus dan bagaimana nak menggunakannya dengan efektif.
2.2 Penggunaan thesaurus untuk meningkatkan vocabulary dengan cepat

3. Penggunaan Noun dalam bahasa Inggeris.

3.1 Function of a noun -Fungsi penggunaan nouns
3.2 Count in nouns – Countable dan uncountable nouns
3.3 How to use Plural and Singular Nouns?
3.4 Spelling of plural nouns – Cara mengeja Plural Nouns dengan betul
3.5 Subject Verb Agreement – Penggunaan nouns dengan auxiliary verb
seperti am/is/are, was/were, do/does/did, have/has/had.
3.6 Possessive Nouns – Bagaimana untuk menggunakan possessive nouns
untuk menunjukkan pemilikan dengan penggunaan apostrophe s (‘s) atau
apostrophe (‘) sahaja.
3.7 Collective nouns – Collective nouns untuk bilangan nouns yang banyak

4. Fungsi dan penggunaan pronouns yang betul

4.1 Functions of pronoun -Macam mana menggunakan pronouns dengan tepat
4.2 Singular pronouns and Plural pronouns – Apa itu singular
pronouns dan plural pronouns?
4.3 Subject pronouns – Apa itu subject pronoun dan fungsinya dalam ayat?
4.4 Object pronoun – Apa itu Object pronoun dan kaitannya dengan
Subject Pronoun?
4.5 Possessive pronoun – Penggunaan possessive pronouns seperti mine,
yours, hers dan sebagainya untuk menunjukkan pemilikan.
4.6 Reflexive pronouns – Cara yang betul untuk menggunakan reflexive
pronouns seperti myself, herself, ourselves dan sebagainya.
4.7 Demonstrative pronouns – Penggunaan demonstrative pronouns
seperti this/these dan that/those untuk menunjukkan nouns.
4.8 Indefinite pronouns – Penggunaan indefinite pronouns seperti
everyone, each dan sebagainya.

5. Adjectives

5.1 What is adjective? -Apa itu adjective?
5.2 Characteristics of an adjective – Ciri-ciri adjective
5.3 Adjectives of quality – Apa itu Adjectives of quality dan
bagaimana nak gunanya.?
5.4 Adjectives of quantity – Apa itu adjectives of quantity dan
bagaimana nak gunanya.?
5.5 Possessive adjectives – untuk menunjukkan pemilikan dan
perbezaanya dengan possessive pronouns.
5.6 Positive, comparative and superlative adjectives – Penggunaan
positive, comparative dan superlative adjectives seperti tall, taller
dan tallest untuk menunjukkan perbandngan.

6. Verb

6.1 Verb function – Fungsi verb dalam bahasa Inggeris
6.2 What is Verb TO BE?
6.3 Usage of am, is, are, was dan were in Verb To BE
6.4 Present tense, Past tense and Future tense – Konsep present
tense, past tense dan future tense dalam menggunakan verb TO BE
6.5 Bentuk2 verb TO BE untuk ayat positif, ayat nafi dan pertanyaan.
6.6 Penggunaan Verb TO BE

Tempat cuma akan disahkan selepas penerimaan deposit RM150.

Layari laman web saya di http://www.knowledgecentre.wordpress. com untuk artikel2 bahasa Inggeris percuma atau like page Fb saya di Cikgu Yusoff’s English.

Cikgu Yusoff
0193090711

Advertisements

Contoh soalan percentage PMR Mathematics

In 2011 the number of foreign tourists visiting Malaysia was 300,000 less than that in 2010.If the number of foreign tourists visiting Malaysia in 2010 was 3,750,000 , find the percentage of the decrease.

-Soalan Klon PMR 93 –

Vocabulary

1. number of foreign tourists – Jumlah pelancung asing

2. less than that in 2010 – kurang daripada jumlah dalam tahun 2010

3. find the percentage of the decrease – cari peratusan pengurangan

Tips jawab soalan

1. Cari jumlah asal barangan atau benda dalam soalan.Kalau diberi itu merupakan jumlah keseluruhan atau merupakan 100%.

2. Kalau tak diberi jumlah keseluruhan maka biasanya soalan itu memerlukan anda mencari jumlah 100% itu.

3. Baca betul2 soalan yang diberi dan semak jumlah asal dan berapa jumlah peratus yang soalan mahukan.

Solution to the question

Analisa soalan:-

1. Objek yang ditanya – percentage of the decrease

2. Jumlah keseluruhan yang asal – 2010 was 3,750,000

3. Number of decrease -300,000

4. Apa yang dicari / ditanya soalan? – What is the percentage of decrease in the number of foreign tourists in 2011 compared to 2010.

Macam mana nak cari ?

1. We know that in term of number, the decrease in 2011 = 300,000 tourist

2. Percentage of decrease = ( number of decrease in 2011 /total number of tourists in 2010 ) X 100

Penyelesaian

Gunakan maklumat itu untuk cari jumlah 100%.
Gunakan formula berikut:-

Decrease in 2011 —————————— 300,000 tourist

100% —————————— Total number of tourists in 2011

Percentage of decrease = ( number of decrease /total number of tourists in 2011 ) X 100

300,000 X 100

3,750,000

= 8%

Answer = The percentage of the decrease in 2011 is 8%

To double check the answer.

8% of total number of tourists in 2011 must be 300,000

Check:

8 X 3,750,000

100

= 300,000

So, the answer, the percentage of the decrease in 2011 is 8% is correct!

Cara mudah dan menjimatkan untuk turunkan berat badan selepas Raya


Pakej penurunan berat badan bersama AlphaLipidSd2

1. Pakej penurunan *4-6kg – RM300 **Cuma RM150 setin! Jimat RM60!

2. Pakej penurunan *U8-10 kg selama sebulan – RM584! **RM146 setin. Jimat RM136!

3. Pakej penurunan *12-15 kg selama 1 1/2 bulan – RM852 ****Cuma RM142 setin!Jimat RM228!

4. 3. Pakej penurunan *16-20 kg selama 2 bulan – RM852 Cuma RM137 setin!Jimat RM344!

*Penurunan adalah anggaran penurunan berdasarkan penurunan purata yang telah dicapai oleh mereka yang telah menerima bimbingan daripada saya dari segi penggunaan dan pemakanan yang betul.

** Penjimatan adalah berdasarkan penjimatan harga runcit RM180 setin dan juga rebat/commission yang akan diterima daripada New Image.Harga penjimatan ialah berdasarkan harga ahli di mana anda perlu membayara RM60 untuk menjadi ahli seumur hidup New Image.

Penurunan berat anda mungkin terjejas jika ada faktor-faktor berikut:-

1. Makan ikut sedap rasa tanpa mengetahui kandungan kalori dan kabohidrat makanan tersebut.

2. Minum air kosong kurang daripada 3 liter sehari.

3. Pengambilan ubat-ubatan.

4. Gangguan hormon

5. Kadungan toksin yang tinggi dalam badan

Pastikan anda dapatkan AlphaLipidSd2 anda dari ajen yang sah dan daripada mereka yang betul2 boleh membimbing anda dari segi pemakanan dan penggunaan kerana anda mungkin boleh beli pada harga yang lebih murah tetapi produk mungkin produk palsu dan mungkin juga anda tidak mendapat bimbingan yang betul.

Hubungi saya untuk menurunkan berat badan anda dengan segera selepas Beraya ni.

Yusoff
019-3090711
012-2947792

MUET bukannya mudah

As Salam dan Salam Sejahtera semua

Sengaja saya letak tajuk posting saya kali ini dalam bentuk yang agak negatif kerana itulah hakikatnya.Pahit tapi itukah hakikatnya.Terutama kepada mereka yang bercadang mengambil MUET November ini atau pada March 2013 nanti. Perhatikan bahawa dalam tahun 2007, hampir 55% sekadar mendapat Band 1 dan Band 2 Ini bermakna 55% daripada mereka yang mengambil MUET pada tahun 2007 mendapat markah kurang daripada 47% untuk mendapat Band 3.

Biarlah saya berterus terang sahaja kenapa hal ini berlaku berdasarkan pengalaman saya mengajar bahasa Inggeris hampir 7 tahun dan pengalaman saya mengambil TOEFl (Test of English as Foreign Language) pada tahun 1985 sebelum saya ke Australia dulu.

Kenapa MUET tidak mudah untuk sesetengah kita? :-

1. Menganggap yang MUET mudah untuk dapat Band 3 kerana markah untuk dapat Band 3 cuma 47%.

2. Tidak membuat apa2 persediaan untuk mengambil MUET ini.

3. Tidak tahu langsung format MUET ni macam mana bentuk nya.

4. Menganggap kalau dah lulus subjek bahasa Inggeris dalam SPM maka MUET pun boleh dengan mudah dapat Band 3.

5. Tak pernah cuba langsung soalan2 tahun lepas MUET.

6. Tak pernah beli lansung buku2 persediaan MUET.

7. Tidak masuk mana-mana kelas bahasa Inggeris dengan menganggap tatabahasa dan perbendaraan kata bahasa Inggeris mereka sudah mencukupi

Jadi kepada yang akan mengambil MUET tahun ini atau tahun depan, saya amat berharap anda tidak ambil remeh aspek persediaan anda itu.Saya sendiri akan memulakan Kursus Asas2 Komunikasi bahasa Inggeris selama 7 minggu bermula pada 1hb Sept di Putrajaya dan 2hb Sept di Sunway.Tapi INGAT! Kelas sahaja tidak memadai.Anda perlu juga ingat 7 faktor di atas ini ya.

Cikgu Yusoff
0193090711

By knowledgecentre Posted in MUET

8 Cara Mudah Untuk Kempiskan Perut Buncit

8 Cara Mudah Kempiskan Perut Buncit

1. Minum air masak yang banyak.

Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu yang lebih efektif sewaktu proses pembuangan air berjalan denga
n lancar.

2. Makan perlahan-lahan.

Ketika menjamah makanan, kita tidak digalakkan makan dengan cepat kerana udara akan terkepung di dalam usus dan seterusnya membentuk gas yang menggalakkan perut menjadi buncit. Makanan yang tidak dikunyah sehingga kecil juga tidak dapat dicerna dengan sempurna yang seterusnya menyebabkan proses kembung perut berlaku.

3. Kurangkan garam dalam makanan.

Terlalu banyak garam dalam proses diet akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan mekanisme proses pengeluaran air dari sel badan. Akibatnya, perut akan menjadi kembung dengan gas-gas yang terbentuk.

4. Makan makanan yang penuh serat.

Serat adalah elemen yang penting dalam piramid makanan. Untuk mengimbangi kuantiti air dalam tubuh badan, amalan memakan sayur-sayuran.

5. Kesan pengambilan ubat.

Terdapat juga kajian yang dilakukan mengatakan, pengambilan pelbagai jenis ubat-ubatan menjadi salah satu punca perut menjadi buncit. Sebagai contoh, ubat Aspirin yang terlalu kerap di ambil akan menyebabkan timbulnya penyakit lain seperti sembelit.

6. Hindari sembelit.

Sembelit berlaku apabila seseorang itu mengalami masalah dalam pembuangan dan hanya membuang tidak lebih dari tiga kali seminggu. Sebagai akibat dari penyakit ini, perut akan mengumpul gas-gas yang berlebihan dan merangsang isi perut mengumpul lemak-lemak yang boleh menyebabkan kekembungan dan buncit. Oleh itu, pengambilan serat adalah digalakkan.Produk dari New Image, FibreMax juga amat berkesan untuk membantu anda dalam pelawasan perut anda dan juga untuk menyahtoksin badan anda.

7. Lakukan senaman atau bersukan.

Bersukan sebanyak tiga kali seminggu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak. Bersukan akan membantu menggerakkan cairan berlebihan dalam perut dan dikeluarkan dari tubuh badan sebagai peluh. Ini seterusnya akan mengekalkan bentuk badan seseorang yang sesuai dengan ketinggian dan berat badan.


8. Ambil produk AlphaLipid SdII

AlphaLipid SdII kaya dengan serat soya, susu awal lembu, ekstrak teh hijau, vitamin dan mineral dan mampu mepercepatkan proses pembakaran lemak yang sedia ada di perut dan lain-lain anggota badan.Amat berkesan dan selamat.
Saiz pinggang saya menurun dari 40 inci ke cuma 33 inci sahaja sekarang dan tiada lagi perut buncit!

Selamat mencuba!

Yusoff
0193090711

Kesilapan dalam berdiet – Jangan berlapar untuk turunkan berat badan anda!

Adakah anda berdiet dan tidak kehilangan berat badan? Kemungkinan besar ialah ianya disebabkan kesilapan anda dalam berdiet itu.

Antara kesilapan paling besar yang boleh kita buat dalam berdiet ialah menyangkakan yang kita perlu BERLAPAR apabila berdiet untuk menurunkan berat badan kita.

Hakikatnya, pakar mengatakan yang walaupun ketika kita sedang ‘”diet,” kita boleh makan lebih banyak kalori daripada apa yang kita fikir. Ada selalunya memutuskan sambungan antara apa yang kita tahu yang kita harus lakukan untuk menurunkan berat badan, dan apa yang kita buat sementara cuba untuk diet.

Sebagai permulaan, berhenti berfikir tentang diet. Sebaliknya, kita perlu lihat kepada tabiat kita setiap hari yang boleh menyebabkan pertambahan berat badan. Berdiet boleh menyebabkan kita obses dengan makanan, meningkatkan keinginan untuk makan dan menyebabkan kita berhanti berdiet kerana menyangkakan yang ianya tidak berkesan untuk kita.

Kita mungkin tidak sedar betapa cepat kalori boleh bertambah dalam makanan kita. Satu sudu tambahan salad dressing boleh menambah 75-100 kalori, tambahan 1 sudu besar mentega menambah 102 kalori dan 1-auns beg cip dengan sandwic yang kita makan pada waktu tengah hari menambah 162 kalori. Makan sambil memasak, memulakan setiap hari dengan minuman kopi berkalori tinggi dan menghabiskan makanan anak-anak adalah beberapa tabiat tersorok yang boleh mensabotaj usaha kita untuk menurunkan berat badna kita.

Namun jika kita lebih mengawasi apa yang kita makan kita boleh sebenarnya menurunkan kalori yang kita makan setiap hari. Menyedari kesilapan diet anda iaitu mengenalpasti cara halus kalori menyelinap ke dalam diet anda sepanjang hari boleh membantu kita menurunan berat badan kita dengan cepat dan efektif.

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang tidak mengambil sarapan lebih berat daripada mereka yang bersarapan pagi. Terdapat salah tanggapan bahawa ponteng sarapan pagi atau makan – menjimatkan kalori. Hakikatnya ialah kebanyakan orang yang makan kurang daripada tiga makanan biasanya akan makan lebih banyak kalori semasa hari.

Berusaha untuk makan tiga kali sehari. Sentiasa memulakan hari anda dengan sarapan pagi yang sihat, tetapi berhati-hati untuk memilih dengan bijak.

“Muffin yang walaupun rendah lemak boleh mempunyai sebanyak 400 kalori dan 5 gram lemak,” kata Joanne Lichten, PhD, RD, seorang perunding pemakanan dan pengarang buku “Eating Lean.”

Seorang pelanggan saya yang berniaga di Uptown Bangi naik 20kg selepas mengambil satu produk diet yang amat terkenal kerana produk diet ini memerlukan mereka cuma makan sehari sekali dan yang selebihnya diganti dengan shake diet produk itu.Akibatnya pelanggan saya menjadi lebih lapar dan akhirnya makan lebih banyak daripada yang sepatutnya dan naik 20kg!

Selepas beliau berjumpa dengan saya dan mencuba AlphaLipidSdII selama dua minggu,beliau turun 7kg!

Apa yang menyebabkan diet beliau berjaya kali ini ialah beliau tidak perlu berlapar dan masih boleh makan tiga kali sehari.Cuma beliau perlu menukar diet pemakanan mereka dengan mengambil makanan yang rendah karbohidrat dan tinggi protin beserta dengan pengambilan AlphaLipidSdII empat kali sehari.Dengan bantuan AlphaLipidSdII yang mengadungi serat soya, susu awal lembu dan esktak teh hijau, penurunan berat badan beliau lebih cepat dan lebih efektif kerana beliau tidak lagi rasa ketagihan nasi dan air manis dan berasa lebih bertenaga dengan bantuan susu awal lembu atau kolestrum.

Jadi berhati-hatilah jika anda disarankan berdiet dengan berlapar kerana berat anda MUNGKIN NAIK dan bukannya turun!

Mulakan diet anda dengan efektif dan selamat dengan AlphaLipid SdII.Anda tak perlu berlapar dan masih boleh makan kenyang tiga kali sehari!

Hubungi saya segera untuk ketahui cara untuk:-

1. Turunkan berat badan dengan segera – Saya turun 21kg selepas 4 bulan berdiet dengan SdII, produk lama dari New Image.Produk baru AlphaLipid Sd II lagi cepat penurunannya sekitar 10kg sebulan!

2. Turunkan berat badan dengan selamat. Selepas 4 bulan saya berdiet, saya telah menjalani ujian darah terperinci dan Alhamdulillah semua organ2 penting dalam keadaan sihat dan yang menggembirakan saya, kadar gula 5.5 tidak tinggi dan kadar kolestrol juga cuma 4.99.

3. Kekalkan penurunan yang telah dibuat. – Saya sudah sebulan lebih mencapai berat ideal maksimum saya iaitu 72.9 dan hari ini berat badan saya cuma 71.3 kg walaupun saya sudah berhenti mengambil SD II dan Alphalipid SdII.Saya juga sudah mula makan nasi,kuih muih dan lain2 dan masih berjaya mengawal berat badan saya.

4. Makan makanan yang sihat dan sesuai semasa berdiet – Anda juga akan diberikan buku panduan yang mengandungi menu2 cadangan dan makanan yang disarankan sepanjang diet anda.Anda juga akan diberikan keahlian percuma di FB yang mengandungi 1,300 ahli yang sedang berdiet dan juga yang sudah berjaya dalam diet mereka seperti saya.Anda perlu ingat yang berdiet lebih berkesan jika ada yang membimbing anda dan ada kawan-kawan yang sama2 berdiet dengan anda dan sentiasa memberi sokongan moral kepada anda.

Hubungi saya untuk mendapatkan produk-prodyk New Image pada harga ahli dengan yuran keahlian cuma RM60 sahaja seumur hidup!

Cikgu Yusoff
0193090711

Adakah anda berdiet dan tidak kehilangan berat badan? Kemungkinan besar ialah ianya disebabkan kesilapan anda dalam berdiet itu.

Antara kesilapan paling besar yang boleh kita buat dalam berdiet ialah menyangkakan yang kita perlu BERLAPAR apabila berdiet untuk menurunkan berat badan kita.

Hakikatnya, pakar mengatakan yang walaupun ketika kita sedang ‘”diet,” kita boleh makan lebih banyak kalori daripada apa yang kita fikir. Ada selalunya memutuskan sambungan antara apa yang kita tahu yang kita harus lakukan untuk menurunkan berat badan, dan apa yang kita buat sementara cuba untuk diet.

Sebagai permulaan, berhenti berfikir tentang diet. Sebaliknya, kita perlu lihat kepada tabiat kita setiap hari yang boleh menyebabkan pertambahan berat badan. Berdiet boleh menyebabkan kita obses dengan makanan, meningkatkan keinginan untuk makan dan menyebabkan kita berhanti berdiet kerana menyangkakan yang ianya tidak berkesan untuk kita.

Kita mungkin tidak sedar betapa cepat kalori boleh bertambah dalam makanan kita. Satu sudu tambahan salad dressing boleh menambah 75-100 kalori, tambahan 1 sudu besar mentega menambah 102 kalori dan 1-auns beg cip dengan sandwic yang kita makan pada waktu tengah hari menambah 162 kalori. Makan sambil memasak, memulakan setiap hari dengan minuman kopi berkalori tinggi dan menghabiskan makanan anak-anak adalah beberapa tabiat tersorok yang boleh mensabotaj usaha kita untuk menurunkan berat badna kita.

Namun jika kita lebih mengawasi apa yang kita makan kita boleh sebenarnya menurunkan kalori yang kita makan setiap hari. Menyedari kesilapan diet anda iaitu mengenalpasti cara halus kalori menyelinap ke dalam diet anda sepanjang hari boleh membantu kita menurunan berat badan kita dengan cepat dan efektif.

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang tidak mengambil sarapan lebih berat daripada mereka yang bersarapan pagi. Terdapat salah tanggapan bahawa ponteng sarapan pagi atau makan – menjimatkan kalori. Hakikatnya ialah kebanyakan orang yang makan kurang daripada tiga makanan biasanya akan makan lebih banyak kalori semasa hari.

Berusaha untuk makan tiga kali sehari. Sentiasa memulakan hari anda dengan sarapan pagi yang sihat, tetapi berhati-hati untuk memilih dengan bijak.

“Muffin yang walaupun rendah lemak boleh mempunyai sebanyak 400 kalori dan 5 gram lemak,” kata Joanne Lichten, PhD, RD, seorang perunding pemakanan dan pengarang buku “Eating Lean.”

Seorang pelanggan saya yang berniaga di Uptown Bangi naik 20kg selepas mengambil satu produk diet yang amat terkenal kerana produk diet ini memerlukan mereka cuma makan sehari sekali dan yang selebihnya diganti dengan shake diet produk itu.Akibatnya pelanggan saya menjadi lebih lapar dan akhirnya makan lebih banyak daripada yang sepatutnya dan naik 20kg!

Selepas beliau berjumpa dengan saya dan mencuba AlphaLipidSdII selama dua minggu,beliau turun 7kg!

Apa yang menyebabkan diet beliau berjaya kali ini ialah beliau tidak perlu berlapar dan masih boleh makan tiga kali sehari.Cuma beliau perlu menukar diet pemakanan mereka dengan mengambil makanan yang rendah karbohidrat dan tinggi protin beserta dengan pengambilan AlphaLipidSdII empat kali sehari.Dengan bantuan AlphaLipidSdII yang mengadungi serat soya, susu awal lembu dan esktak teh hijau, penurunan berat badan beliau lebih cepat dan lebih efektif kerana beliau tidak lagi rasa ketagihan nasi dan air manis dan berasa lebih bertenaga dengan bantuan susu awal lembu atau kolestrum.

Jadi berhati-hatilah jika anda disarankan berdiet dengan berlapar kerana berat anda MUNGKIN NAIK dan bukannya turun!

Mulakan diet anda dengan efektif dan selamat dengan AlphaLipid SdII.Anda tak perlu berlapar dan masih boleh makan kenyang tiga kali sehari!

Hubungi saya segera untuk ketahui cara untuk:-

1. Turunkan berat badan dengan segera – Saya turun 21kg selepas 4 bulan berdiet dengan SdII, produk lama dari New Image.Produk baru AlphaLipid Sd II lagi cepat penurunannya sekitar 10kg sebulan!

2. Turunkan berat badan dengan selamat. Selepas 4 bulan saya berdiet, saya telah menjalani ujian darah terperinci dan Alhamdulillah semua organ2 penting dalam keadaan sihat dan yang menggembirakan saya, kadar gula 5.5 tidak tinggi dan kadar kolestrol juga cuma 4.99.

3. Kekalkan penurunan yang telah dibuat. – Saya sudah sebulan lebih mencapai berat ideal maksimum saya iaitu 72.9 dan hari ini berat badan saya cuma 71.3 kg walaupun saya sudah berhenti mengambil SD II dan Alphalipid SdII.Saya juga sudah mula makan nasi,kuih muih dan lain2 dan masih berjaya mengawal berat badan saya.

4. Makan makanan yang sihat dan sesuai semasa berdiet – Anda juga akan diberikan buku panduan yang mengandungi menu2 cadangan dan makanan yang disarankan sepanjang diet anda.Anda juga akan diberikan keahlian percuma di FB yang mengandungi 1,300 ahli yang sedang berdiet dan juga yang sudah berjaya dalam diet mereka seperti saya.Anda perlu ingat yang berdiet lebih berkesan jika ada yang membimbing anda dan ada kawan-kawan yang sama2 berdiet dengan anda dan sentiasa memberi sokongan moral kepada anda.

Hubungi saya untuk mendapatkan produk-prodyk New Image pada harga ahli dengan yuran keahlian cuma RM60 sahaja seumur hidup!

Cikgu Yusoff
0193090711

Jimat sehingga RM100 jika anda dafar awal Kursus Asas2 Komunikasi bahasa Inggeris!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Jika anda masih tercari-cari kursus yang sesuai untuk memantapkan penulisan dan perbualan bahasa Inggeris maka berhentilah mencari kerana Kursus Asas-Asas Komunikasi bahasa Inggeris yang akan saya mulakan pada 1hb September di Putrajaya dan 1hb Sept di Sunway nanti amat sesuai untuk anda. Daftar awal dan anda boleh jimat sehingga RM100 daripada yuran asal RM550 untuk kursus selama 7 minggu ini!

Berikut adalah butir-butir lanjut tentang kursus tersebut

1. Tarikh kursus -Mula 1hb Julai di Putrajaya dan 2hb September di Sunway.

2. Masa kelas – 9 a.m. – 12 p.m. setiap Sabtu di Putrajaya dan setiap Ahad di Sunway

3. Tempoh kelas – 7 minggu

4. Lokasi Kelas – Kompleks Kejiranan Precint 16, Jalan P16G, Putrajaya. dan Leisure Commerce Square, jalan PJS 8/9, Sunway (berdepan kilag Freescale dan sebelah Stesyen Komuter Setia Jaya)


Syllabus Fundamental of English Grammar

1. Pengenalan

1.1 Petua-petua untuk cepat mahir dalam bahasa Inggeris

2. Penggunaan efektif dictionary, thesaurus, grammar books dan idiom dictionary

2.1 Apa yang ada dalam kamus dan bagaimana nak menggunakannya dengan efektif.
2.2 Penggunaan thesaurus untuk meningkatkan vocabulary dengan cepat

3. Penggunaan Noun dalam bahasa Inggeris.

3.1 Function of a noun -Fungsi penggunaan nouns
3.2 Count in nouns – Countable dan uncountable nouns
3.3 How to use Plural and Singular Nouns?
3.4 Spelling of plural nouns – Cara mengeja Plural Nouns dengan betul
3.5 Subject Verb Agreement – Penggunaan nouns dengan auxiliary verb
seperti am/is/are, was/were, do/does/did, have/has/had.
3.6 Possessive Nouns – Bagaimana untuk menggunakan possessive nouns
untuk menunjukkan pemilikan dengan penggunaan apostrophe s (‘s) atau
apostrophe (‘) sahaja.
3.7 Collective nouns – Collective nouns untuk bilangan nouns yang banyak

4. Fungsi dan penggunaan pronouns yang betul

4.1 Functions of pronoun -Macam mana menggunakan pronouns dengan tepat
4.2 Singular pronouns and Plural pronouns – Apa itu singular
pronouns dan plural pronouns?
4.3 Subject pronouns – Apa itu subject pronoun dan fungsinya dalam ayat?
4.4 Object pronoun – Apa itu Object pronoun dan kaitannya dengan
Subject Pronoun?
4.5 Possessive pronoun – Penggunaan possessive pronouns seperti mine,
yours, hers dan sebagainya untuk menunjukkan pemilikan.
4.6 Reflexive pronouns – Cara yang betul untuk menggunakan reflexive
pronouns seperti myself, herself, ourselves dan sebagainya.
4.7 Demonstrative pronouns – Penggunaan demonstrative pronouns
seperti this/these dan that/those untuk menunjukkan nouns.
4.8 Indefinite pronouns – Penggunaan indefinite pronouns seperti
everyone, each dan sebagainya.

5. Adjectives

5.1 What is adjective? -Apa itu adjective?
5.2 Characteristics of an adjective – Ciri-ciri adjective
5.3 Adjectives of quality – Apa itu Adjectives of quality dan
bagaimana nak gunanya.?
5.4 Adjectives of quantity – Apa itu adjectives of quantity dan
bagaimana nak gunanya.?
5.5 Possessive adjectives – untuk menunjukkan pemilikan dan
perbezaanya dengan possessive pronouns.
5.6 Positive, comparative and superlative adjectives – Penggunaan
positive, comparative dan superlative adjectives seperti tall, taller
dan tallest untuk menunjukkan perbandngan.

6. Verb

6.1 Verb function – Fungsi verb dalam bahasa Inggeris
6.2 What is Verb TO BE?
6.3 Usage of am, is, are, was dan were in Verb To BE
6.4 Present tense, Past tense and Future tense – Konsep present
tense, past tense dan future tense dalam menggunakan verb TO BE
6.5 Bentuk2 verb TO BE untuk ayat positif, ayat nafi dan pertanyaan.
6.6 Penggunaan Verb TO BE

Hubungi saya segera Cikgu Yusoff di 0193090711 untuk mendaftar dan jimat sehingga RM100!

Turunkan berat badan dengan mudah dengan ikan masak stim

Resepi mudah ikan masak stim

Ikan apa-apa yg anda suka
Serai (hiris)
Bawang besar (mayang)
Cilipadi (hiris)
Halia (hiris)
Bawang putih(hiris)
Daun bawang+sup (hiris)
Sos tiram
Sos ikan
Garam

Cara memasak

1. Perap ikan dengan garam dan sos tiram, sos ikan dalam 15 minit
2. Letak semua bahan2 lain
3. Steam dalam 15-20 minit
4. Siap!


Kelebihan ikan masak stim dalam berdiet

Jika anda suka ikan, tetapi tidak suka semua lemak dan kalori yang datang dengan sos mentega atau minyak zaitun, apa kata anda melabur dalam steamer yang banyak djual di kedai2 seperti jenama Phillips, Tewfal dan sebagainya. Dengan steamer, anda boleh menyediakan pelbagai hidangan rasa yang menawarkan beberapa manfaat, sama ada anda sedang cuba mengurangkan berat badan atau mengekalkan diet yang sihat secara keseluruhan.

Kurang Kalori dan Rendah kandungan lemak

Ikan kukus mempunyai kurang kalori dan kurang lemak daripada ikan yang dimasak dalam mentega. Pertimbangkan, sebagai contoh, 3oz filet ikan tilapia hanya mengandungi 36 kalori, 3 g lemak jumlah dan tiada lemak tepu. Bagaimanapun jika anda goreng dalam 2 sudu besar mentega kalori akan naik kepada 236, manakala kandungan lemak 25 g lemak jumlah, 14 g lemak tepu.

Asid Lemak Omega-3

Sesetengah ikan, terutama air-sejuk berlemak seperti ikan kembung, tuna Albacore, trout, dan salmon, merupakan sumber baik asid lemak omega-3. Mengikut Selene Yeager,dalam buku “Buku Doktor Pemulihan Makanan.” menulis yang asid Omega 3 ini membantu mengawal paras kolesterol serta mencegah serangan jantung dan strok. Cara memasak yang tinggi-haba boleh menyebabkan asid yang sihat daripada ikan, tetapi bila kita mengukus ikan itu. Asid Omega 3 dapat dikekalkan dan akan diserap oleh badan kita.

Protein untuk Kawalan Selera

Ikan yang dikukus merupakan sumber protein rendah kalori, yang amat penting untuk diet. Protein membantu menyimpan selera anda di bawah kawalan. Filet ikan tilapia seberat 85g mengandungi hanya 36 kalori, menawarkan 7 g protein. Badan memproses protein pada kadar yang lebih perlahan daripada lain-lain nutrien seperti karbohidrat, yang membuat salah satu makanan yang paling mengeyangkan mennurut Dr. David A. Kessler, seorang doktor perubatan dan pesuruhjaya bekas FDA, pengarang buku ” The End of Overeating: Taking Control of the Insatiable American Appetite

Hubungi saya untuk dapatkan AlphalipidSd2 untuk mempercepatkan penurunan berat badan anda bersama2 dengan menu yang sihat.

Yusoff
0193090711

Cara mudah untuk kurus dengan Alpha Lipid Sd2

Jangan tangguh-tangguh lagi. Mulakan diet anda pada bulan puasa ini untuk nampak lebih menarik semasa Syawal nanti!

Kenapa saya sarankan anda gunakan produk ini untuk mengatasi masalah berat badan anda?

1. Saya sendiri dah guna dan dapat turunkan 21kg!

2. Saya sendiri dah buat ujian darah dan semuanya ok termasuklah buah pinggang!

3. Saya sendiri dan jual kepada kawan-kawan dan mereka yang ikut diet yang disarankan memang turun berat badan mereka.

4. Saya sendiri rasa lebih sihat dan badan rasa lebih ringan setelah turun 21kg ni.

5. Saya sendiri dah rasa lebih bertenaga dan tidak lagi rasa mengantuk pada siang hari.

Gambar yang di atas itu ialah gambar saya sendiri.Gambar asli yg tak guna Photoshop sebab saya pun tak pandai guna Photoshop.Kalau tak percaya boleh jumpa saya sendiri. 🙂

Yusoff

019- 3090711
012-2947792